Hoe werkt e-lezen?

Readers, pads en pods!

De ontwikkelingen in het digitale lezen gaan snel. Zelfs tijdens het samenstellen van deze webshop verschenen er weer nieuwe tablet’s.
 
Er zijn in hoofdlijnen twee manieren van digitaal lezen:

  • De E-Ink reader; de Be-book, Asus Eee-reader, Sony-Reader. Deze readers maken gebruik van e-inkt en werken met het e-pub systeem. Dit is heel geschikt voor ‘leesboeken’: romans en reisverhalen. Voor multimediatoepassingen is dit een ongeschikt format. Cure Watersportmedia koos er voor om niet in dit format te werken.
  • Tablet en PC; de I-pad van Apple was de eerste tablet, inmiddels zijn er vele nieuwe tablets op de markt verschenen, velen met het Android besturingsysteem.
  • We kozen er voor om onze e-boeken geschikt te maken voor deze tablets en tegelijkertijd ook leesbaar te maken voor een ‘gewone’ computer; Mac en Windows. Ons bestandformat is dan ook gebaseerd op het PDF format waarvoor voor vrijwel elk apparaat een reader gratis beschikbaar is. Wel is – als gevolg van ruzie tussen Apple en Adobe – het niet altijd mogelijk om ‘Flash’ toepassingen te zien. Gebruikers van tablets die niet beschikken over een USB aansluiting brengen hun bestand via een berichtenservice als Dropbox naar het apparaat.

In onze e-boeken komen internetlinks voor. Zowel naar websites met interessante achtergrondinformatie als naar video’s en multimediafragmenten. Deze zijn niet ingebed in uw bestand. Er is dus internetverbinding nodig om die bestanden te bekijken.
 
Schrijvers van e-boeken zijn altijd bang dat hun werk illegaal wordt gekopieerd. Daar zijn prachtige, maar ingewikkelde systemen voor gemaakt, onder andere door de muziek- en filmindustrie. Wij kozen voor een andere oplossing die bekend staat als ‘social DRM’. Het bestand dat u ontvangt is voorzien van een wachtwoord en een code. Daarnaast staat op elke pagina uw naam vermeld. Uw code en wachtwoord zijn geregistreerd zodat, als uw tablet of computer crasht, wij u een nieuw bestand kunnen zenden.